معرفی برند جی بی ال
با شنیدن نام جی بی ال بدون شک ذهن اکثر افراد به سمت اسپیکرها و سیستمهای صوتی قدرتمند میرود. در واقع نام این برند پرآوازه و مشهور در جهان با صدای با کیفیت و فراگیر عجین شده است به طوری که هرگاه فردی محصولی صوتی دارای نشان و برند جی بی ال ببیند، این اطمینان در وی به وجود میآید که با محصولی با کیفیت و قدرتمند سر و کار دارد. این حس اطمینان نسبت به محصولات این برند در طی سالها تجربه و تلاش موسسان و بنیانگذاران و کارکنان این شرکت برای تولید محصولاتی با کیفیت در زمینه صوتی و تصویری است که باعث میشود افراد بدون چون و چرا محصولات این برند را در اولویت خرید خود قرار دهند. به همین بهانه در ادامه مطلب با تاریخچه این برند معتبر در دنیا آشنا میشویم.
آیا جی بی ال در ایران گارانتی دارد؟
بله. گارانتی محصولات صوتی ماشین جی بی ال در ایران توسط شرکت صوت ایران کیش انجام میشود.
چه مواردی شامل گارانتی است؟
محصولاتی که لیبل صوت ایران کیش دارند، به معنی گارانتی سلامت و اصل بودن کالا با برند جی بی ال است. شکستگی ویا سوختن پس از نصب شامل گارانتی نمی شود ولی میتوانید به تعمیرگاه این شرکت برای تعمیر کالا مراجعه کنید.
شماره تعمیرگاه: 02166734281 – 02166711088
آشنایی با برند جی بی ال
جی بی ال یک شرکت چند ملیتی است که در آمریکا قرار دارد و فعالیت اصلی آن طراحی و تولید تجهیزات صوتی پیشرفته از جمله اسپیکر، هدفون و اجزای مختلف سیستم صوتی خودرو است. این شرکت دارای دو بخش مستقل است که هر بخش به صورت اختصاصی در زمینه طراحی و تولید تجهیزات خاصی فعالیت میکند. JBL Consumer بخشی است که بر روی طراحی و تولید تجهیزات صوتی برای مصرف کنندگان خانگی تمرکز دارد در حالی که در بخش JBL Professional تمرکز بر روی تجهیزات صوتی حرفهای و پیشرفته استودیوها، سالنهای سینمایی، صداهای پرتابل مانند دیجیها و غیره تمرکز دارد.
برند جی بی ال در سال 1946 توسط James Bullough Lansing تاسیس شد. این فرد یک مهندس صوت و طراح اسپیکر از آمریکا بود که دو شرکت با نامهای Altec Lansing و JBL را در زمینه طراحی و تولید تجهیزات صوتی تاسیس و بنیانگذاری کرد. نام تجاری جی بی ال مخفف حروف اول نام بنیانگذار این شرکت است.
آشنایی با بنیانگذار شرکت جی بی ال
جیمز لانسینگ بنیانگذار شرکت جی بی ال در ژانویه سال ۱۹۰۲ میلادی در ایالت ایلینویز آمریکا چشم به جهان گشود. جیمز در حال تحصیل در دبیرستان اسپرینگ فیلد در سن ۱۲ سالگی موفق شد یک فرستنده رادیویی کوچک طراحی کرده و بسازد که فرکانس آن تا ایستگاه دریایی Great Lakes را پوشش میداد. او در زمان تحصیل در کالج مدتی به عنوان متخصص مکانیک اتومبیل کار کرد و از آن جایی که در آن روزگار تهیه قطعات یدکی برای اتومبیل کار دشواری بود، جیمز مهارتهای لازم برای ساخت قطعات در مکانیکی را فراگرفت. جیمز پس از مرگ مادرش در سال ۱۹۲۵ به شهر سالت لیک سیتی رفته و در یک ایستگاه رادیویی در این شهر مشغول به کار میشود.
افتتاح کارخانه لانسینگ
در سال ۱۹۲۷ جیمز به همراه شریک کاری خود به نام دکر برای تاسیس یک شرکت تولیدی به نام لانسینگ به شهر لس آنجلس نقل مکان میکند. افتتاح این شرکت به نوعی جرقهای برای تاسیس برند جی بی ال محسوب میشود. جیمز و دکر در شرکت لانسینگ بلندگوهای مخروطی در دو سایز ۶ و ۸ اینچی با دو طرح پویا و آماتور برای مجموعههای رادیویی و کنسولها تولید میکردند. پس از مدتی بیل و جورج برادران جیمز به او و همکارش پیوستند و یک صنعت ساخت و ساز خانگی را بنا نهادند. آنها در زمان عصر و در خانه مشغول ساخت مخروط و سیم پیچ صوتی بودند و روز بعد، آن را در کارخانه خود مونتاژ میکردند.
در سال ۱۹۳۸ تعدادی از مهندسان مستقل از شرکت وسترن الکتریک جدا شده و شرکتی جدید به نام Altec Service Corporation را تاسیس کردند که وابسته به ترن الکتریک بود. شریک تجاری جیمز در سال ۱۹۳۹ در یک سانحه هوایی جان خود را از دست داد. در سال ۱۹۴۱ رئیس سابق شرکت Altec Service شرکت تولیدی لانسینگ این را به مبلغ ۵۰ هزار دلار خرید و این شرکت به نام Altec Lansing Corporation نامگذاری شد. جیمز با شرکت جدید یک قرارداد ۵ ساله امضا کرد و به عنوان معاون ریاست به فعالیت مشغول شد.
پس از ادغام شرکتها، جیمز فعالیت خود را بدون نگرانی از بحثهای مالی ادامه داد و توانست در طول این سالها بسیاری از فرایندهای استاندارد در تولید باند و اسپیکر در سراسر جهان را ایجاد کند. سیم پیچ سریع، سیم پیچهای نواری روی سنبههای فلزی و دیافراگمهای آلومینیوم هیدرولیک با فرکانس بالا از جمله نوآوریهایی بود که توسط جیمز در این سالها به ثبت رسید. همچنین در این سالها جیمز لانسینگ دو سیستم برجسته یعنی اسپیکر کواکسیال مدل ۶۰۴ و اولین سیستم صدای تئاتر به نام Voice of the Theatre، A-4 را طراحی و تولید کرد. اسپیکر کواکسیال مدل ۶۰۴ اسپیکر دو طرفه است که تجسم فناوری پیشرو شرکت در آن سالها است و به سفارش پخش کننده رادیویی Art Crawford طراحی شد. این محصول که در سال ۱۹۴۴ معرفی شد در کمترین زمان به عنوان یکی از موفقترین مانیتورهای پخش در جهان تبدیل شد.
جیمز لانسینگ پس از فروش سهام خود در سال ۱۹۴۱ توافق کرد که برای مدت ۵ سال با شرکت Altec Lansing وارد رقابت نشود. او بر اساس تفاهم تا سال ۱۹۴۶ به قرارداد خود پایبند بود و بعد از آن تاریخ با تاسیس شرکت جدید به تنهایی به کار خود ادامه داد.
تاسیس شرکت جی بی ال
شرکتی که امروزه با نام جی بی ال شناخته میشود در ابتدا شرکت Lansing Sound Incorporated نام داشت که از سال ۱۹۴۶ فعالیت خود را آغاز کرده است. در اواخر دهه 40 و اوایل دهه 50 ارزش نام لانسینگ عنوان یک برند تجاری رو به افزایش بود زیرا تا حدود سال ۱۹۵۵ جیمز لانسینگ اسپیکرهایی را با نام خود که به صورت برجسته بر روی محصولات درج میشد، طراحی و تولید کرده و به فروش میرساند. استقبال از محصولات شرکت و رشد سریع آن تا اواسط دهه ۱۹۵۰ نشان دهنده این بود که این شرکت به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از قدرتهای بازار است. در همین دوران بود که جیمز لانسینگ تصمیم گرفت نام شرکت را تغییر داده و برند JBL را برای محصولات خود انتخاب کند.
در طول دهه ۱۹۶۰ شرکت جی بی ال بازار محصولات صوتی استودیوهای ضبط ورود کرد. در این دهه ظهور سبکی از موسیقی به نام راک اند رول باعث شد که نیاز به مبدلهای سنگین که بتوانند از عهده فشار هنگام اجرای کنسرتهای زنده برآیند، رو به افزایش بگذارد. به همین دلیل جیمز لانسینگ تصمیم گرفت که برای تامین نیازهای گروههای مختلف موسیقی وارد این عرصه شود. بخش و خط تولید JBL Professional که امروزه نیز به عنوان یکی از دو بخش مهم شرکت جی بی ال به فعالیت ادامه میدهد در اواخر دهه ۱۹۶۰ تحت مدیریت جورج آگوستگرگر شکل گرفت.
در سال ۱۹۶۹ میلادی شرکتی به نام جرویس Jervis سهام جی بی ال را خریداری کرد و یک سال پس از این اتفاق اولین محصول خود را به بازار عرضه کرد. این محصول یک دستگاه ضبط کاست استریو بود که به سیستم کاهش نویز Dolby B مجهز شده بود و با نام تجاری CAD5 تولید و به بازار عرضه میشد. شرکت جرویس که بعدها به نام هارمن اینترنشنال Harman International تغییر نام داد موفق شد فروش ناخالص برند را که در سال ۱۹۶۹ به طور متوسط ۸ میلیون دلار در سال بود، در سال ۱۹۸۱ به حدود ۶۰ میلیون دلار در سال برساند. این شرکت هم اکنون نیمی از تولیدات خود را با هدف ارائه در بازارهای صادراتی تولید کرده و به فروش میرساند و به عنوان یک تولید کننده پیشرو در زمینه طراحی و تولید محصولات صوتی در سراسر جهان شناخته میشود.
درباره لوگوی برند جی بی ال
لوگوی این برند از نوشته JBL به همراه یک علامت تعجب تشکیل شده است. علامت تعجب لوگوی جی بی ال توسط جروم گلد که شخصیت افسانهای در دنیای طراحی به حساب می آید و خالق لوگوی پپسی است، طراحی شده است. لوگوی اصلی که توسط وی طراحی شده بود دارای یک طرح سیاه و سفید با حروف ملایمتر بود. آرنولد ولف بعدها تغییراتی در لوگو ایجاد کرده و لوگوی جدید این برند را خلق کرد. او نماد اصلی لوگو یعنی علامت تعجب را با حروف جدید ادغام کرده و همه را در یک جعبه قرار داد. به همین دلیل لوگوی جدید سرشار از حس قدرت بوده و بسیار به یاد ماندنی است.
شاید خیلی از افراد در یادآوری لوگوی برندهای مطرحی مثل سونی مشکل داشته باشند اما لوگوی جی بی ال به گونهای طراحی شده است که در خاطر باقی مانده و افراد به راحتی آن را به یاد میآورند. تغییر دیگری که ولف در لوگوی این برند ایجاد کرد، رنگ بندی لوگو بود. او در طراحی لوگو از رنگ قرمز مایل به نارنجی برای پس زمینه و از رنگ سفید برای حروف استفاده کرد و علامت تعجب را در قسمت بالای دم حرف J قرارداد و ارتفاع حروف را نسبت به یکدیگر متناسب کرد. جی بی ال همراه با علامت تعجب خاص خود نمونهای از سبک بی انتها است. رنگ قرمز مایل به نارنجی در لوگو نماد انرژی صدا و علاقه به موسیقی است در حالی که رنگ سفید حس کیفیت بالای محصولات این برند را القا میکند.
برند جی بی ال در طول بیش از ۷۰ سال فعالیت خود با سرعت چشمگیری پیشرفت کرد و توانست جایگاه خود را به عنوان یکی از برندهای مطرح در دنیا تثبیت کند. این برند که به صورت اختصاصی در زمینه طراحی و تولید محصولات صوتی فعالیت میکند و امروزه محصولات مختلفی مانند انواع اسپیکرهای پرتابل، سیستمهای صوتی خودرو، سینمای خانگی، ساندبار، هدفون، سیستمهای صوتی حرفهای و غیره را تولید و به بازار عرضه میکند. کمپانی سامسونگ در سال ۲۰۱۶ سهام کمپانی هارمن اینترنشنال را با قیمت ۸ میلیارد دلار خریداری کرد. به این ترتیب این کمپانی و تمامی زیرمجموعههای آن که برند جی بی ال نیز شامل آن میشود به کمپانی سامسونگ واگذار شده و از زیر مجموعههای این شرکت محسوب میشوند.
ادامه بدید، عالی!
سلاممم به همه
با تشکر از این پست خوب.
پست عالی